Συνεχίστε λοιπόν να ψηφίζετε μαϊμού φιλελεύθερους και τον κάθε Αλή Μπαμπά με τους 40 κλέφτες…

του Γιώργου Δημητρίου

Γράφω για χρόνια υποστηρίζοντας την άποψή μου με βιβλιογραφίες και αναφορές. Δύσκολο η επιστήμη να γίνει αποδεκτή στους αριστερούς και δεξιούς Έλληνες, οι οποίοι είναι οι <<Βασιλείς της Αυτοαναφορικότητας>>.

Οι δημοσιολογούντες τουλάχιστον, που έχουν τη λεγόμενη << άποψή μου >> και τα κλισέ << συμφωνώ-δε συμφωνώ ή συμφωνώ εν μέρει>>, μπορούν να το κάνουν για γενικά θέματα. 

Ομως για πολύ εξειδικευμένα θέματα, καλό θα ήταν η άποψή τους όταν διατυπώνεται  δημόσια να συνοδεύεται από τις πηγές που την διαμόρφωσαν.Για αυτό οι ΄΄Πορτοσάλτες΄΄κατεβάζουν ό,τι ανοησία τούς έρθει.. 

Για παράδειγμα, βλπ London School of Economics, https://lse.ac.uk Citing and Referencing. Αναφέρει: << Οι βιβλιογραφίες και οι παραπομπές αποδεικνύουν εάν έχετε διαβάσει την επιστήμη ή εάν  έχετε πραγματοποιήσει μια προσωπική ανακάλυψη για επιστημονική βράβευση. 

Αν έχετε αρκετά στοιχεία για να υποστηρίξετε τα επιχειρήματά σας. Ο αναγνώστης πρέπει  να ξέρει τί ακριβώς διαμόρφωσε την άποψή σας >> . 

Αυτό που στην Ελλάδα αριστεροί και δεξιοί δεν μπορούν να καταλάβουν το αναφέρει σε  δύο προτάσεις ενας δημοσιογράφος της Sunday Times 28/4/2024 

Aναφέρει για το Β.Μαρινάκη χαρακτηριστικά: <<Ο κ.Μαρινάκης έχει την πεποίθηση ότι οι  ποδοσφαιρικοί αγώνες δεν κερδίζονται από την καλύτερη ομάδα αλλά είναι άρρηκτα  συνδεδεμένοι με τη μηχανορραφία και την πολιτική >> 

Να υπερασπίσω τον Μαρινάκη και να πω ότι όλοι αυτοί το ίδιο είναι. Κατά καιρούς με μηχανορραφίες και την πολιτική στήριξη της Νέας Δημοκρατίας πήραν πρωταθλήματα  κλέβοντας το αθλητικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. 

Μα το ίδιο ακριβώς δεν κάνουν για να αποκτήσουν το επιχειρηματικό ανταγωνιστικό  πλεονέκτημα για να βάλουν χέρι στο δημόσιο πλούτο και στις δημόσιες συμβάσεις; 

Τόσοι δημοσιολογούντες και αναλυτές στη χώρα, μετά από την πτώχευση, και ακόμη δεν  μπορούν να βρουν τη ρίζα του κακού. Πασοκ – ΝΔ ΄΄έδιναν΄΄ πρωταθλήματα, δουλίτσες και  δημόσιο πλούτο σε αντάλλαγμα μιντιακή και οικονομική υποστήριξη. 

Δημιούργησαν ολιγοπώλια και καρτέλ τιμών και ομιλούν για ελεύθερη αγορά. Αλλά  βρίσκουν και κάνουν, από την ανικανότητα των αριστερών μέχρι τον πληρωμένο λόγο των  <<Ιδεολογικών προμηθευτών>> της μπούρδας. 

Τράπεζες, ΜΜΕ, τηλεοπτικές άδειες, ΟΠΑΠ, ενέργεια, μεταφορές, επιδοτήσεις, Ευρωπαϊκά  πακέτα κλπ δεν τα πήρε ο πλειοψηφών καινοτόμος επιχειρηματίας αλλά αυτοί που ήταν  άρρηκτα συνδεδεμένοι με τη μηχανορραφία και τα πολιτικά γραφεία των πολιτικών  οικογενειών της Νέας Δημοκρατίας και του Πασοκ. 

Ο Μαρινάκης πήρε τα λιγότερα, μια τηλεοπτική άδεια 50 εκατ. Δωρεάν όπως οι άλλοι, και το  Δήμο Πειραιά. Οι άλλοι με το Μητσοτάκη έκαναν απίστευτο΄΄πλιάτσικο΄΄στα δημόσια  ταμεία. 

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ  ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ 

Ας δούμε τί έκαναν άλλες χώρες το 2022 επειδή ο ιδιωτικός τομέας της ενέργειας στην  Γαλλία και τη Γερμανία κατέρρευσε μετά τη Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία. Ο Μητσοτάκης ενώ γνώριζε την κατάρρευση των ιδιωτικών γιγάντων της ενέργειας σε Γαλλία, Γερμανία, το  2022, ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ, έφτιαχνε΄΄μαϊμού΄΄ παρόχους, την ίδια στιγμή που αυτές οι δυο  χώρες επανακρατικοποίησαν την ενέργεια στο 98%. 

Ας σταθούμε στη Γερμανική UNIPER. Αναφέρεται: << Η Ευρωπαική Επιτροπή την Τρίτη 20  Δεκεμβρίου 2022, προχώρησε στην πλήρη επανακρατικοποίηση του προβληματικού  ιδιωτικού γίγαντα UNIPER>> 

Πηγή, https://www.euractiv,com , Brussels approves German State Take Over of Giant  UNIPER. 

Μα άμα δεν βλέπεις τί γίνεται γύρω σου στην πράξη και την εμπειρία σε προηγμένα κράτη, αγνοείς επιδεικτικά την επιστήμη για να κυριαρχήσουν αυτοαναφορικές κομματικές  εμμονές και ιδεοληψίες, τότε οι πονηροί θα συνεχίσουν να σου μαυρίζουν τη ζωή. 

Αριστεροί και δεξιοί στην Ελλάδα πιο παλιοί από το παλαιό. Βρικόμαστε σε λανθάνουσα  πολιτική κατάσταση. 

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 

Τι αναφέρει το Harvard για τη Νορβηγία : Small State in Big Energy Play Room  https://www.hks.harvard.edu 

Τι αναφέρει το Oxford Academic : Norway Capacity Mechanism in the EU Energy Markets  https://academic.oup.com 

H Νορβηγία είναι πολύ μικρότερη χώρα από τη δική μας αλλά είναι πολύ μεγάλος  παραγωγός ενέργειας και παρόλα αυτά δεν εχει ιδιωτικοποιησει σχεδόν τίποτα στον τομέα της ενέργειας γιατί οι ΄΄μίζες΄΄ και τα <<ενοίκια >> δεν είναι στην κουλτούρα τους. 

Παρακαλώ να διαβάσετε πηγή: https://energifaktanorge.no Ownership in the Energy Sector – Norwegian Energy. Αναφέρεται χαρακτηριστικά: << Στη Νορβηγία , οι Δημοτικές,οι  Κομητειακές και οι κεντρικές αρχές κατέχουν ιδιοκτησιακά το 90% της παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας. Οι περισσότεροι πάροχοι ενέργειας ανήκουν στους Δήμους ενώ το  κράτος κατέχει το 98% του δικτύου μεταφοράς >> 

Γι αυτό αυτοί προοδεύουν, δεν πτωχεύουν, γιατί δεν δημιουργούν καρτέλ φίλων και  κολλητών. Γι αυτό εξάγουν, γιατί έχουν κρατικά αυτά που πρέπει και ιδιωτικά όσα  πρέπει. Εμείς αντίθετα, χαρίζουμε αυτά που δεν πρέπει σε ιδιώτες με αποτέλεσμα η  οικονομία να μην είναι <<ανταγωνιστική>>. 

Το αποτέλεσμα για εμάς είναι δημόσια ελλείμματα, χρέη και πολιτικές οικογένειες ιδιοκτήτες  εκατοντάδων ακινήτων χωρίς πραγματικό πόθεν. Κατώτερος μισθός στη Νορβηγία 3200  ευρώ, στην Ελλάδα 900. Ηλεκτρικό και καύσιμα στη Νορβηγία 77% φθηνότερα και τρόφιμα από 12  μέχρι και 33% φθηνότερα στην Νορβηγία. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Συνεχίστε να ψηφίζετε μαϊμού φιλελεύθερους, μαϊμού δημοκράτες… τον κάθε Αλή Μπαμπά  με τους 40 κλέφτες..

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί